Gör om prydnader

Vi hittar ibland en dekoration som är snygg men inte helt perfekt.

Det går oftast att lösa genom att pimpa upp dem med ett sidenband, spänne eller något annat som kan göra den bättre.

I vissa fall hittar vi gamla prydnader på loppis men de är inte optimala för vår nya miljö.

Jag hittade den här jordgloben som jag tyckte var så häftig på en loppmarknad . Men den hade fel kontakt som inte passade i dagens vägguttag. Men i stället för att strunta i att köpa den kan man enkelt fixa till det själv.

Där är goolge ett bra redskap om man inte vet hur man byter kontakt själv. Jag hittade en annan blogg  som hjälpte mig men de finns ju tusen andra ställen där man kan få hjälp.

Jordglob
Jordglob

Jag har även hittat en lyckta på Indiska som jag fastnade för. Men problemet var att jag ville ha den på en hylla där hyllan över satt rätt tätt intill och lyckan hade hål uppåt. Då är det bara att ta vad man har hemma. Jag tog folie och superlim. Eftersom lyckan var i silver så passade foliet otroligt bra in. Man kan ju självklart köpa någon hårdare metall för att täcka hålen men jag blev faktiskt nöjd.

före
före
efter
efter